سال انتشار: ۱۳۸۷

محل انتشار: دومین کنفرانس ملی غذای فراسودمند (عملگر)

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

نسرین مویدنیا – عضو باشگاه پژوهشگران جوان – دانشجوی دکتری تخصصی رشته علوم و صنایع غذایی
محمدرضا احسانی – استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

چکیده:

امروزه همراستا با ارتقاء سطح آگاهی مردم توجه و تمایل به مصرف غذاهایی فراویژه که درکنار ارزش غذایی شان ارزش درمانی نیزداشته باشند بیشتر شده است. شیر یکی از مهمترین غذاهای طبیعی است که هر روز با پیشرفت علم حقایق بیشتری در موردفراویژگی آن آشکار می شود. شاید تا چندی پیش اهمیت شیر در ارزش تغذیه ای ترکیبات پروتئینی با ارزش آن، کالریزایی چربی آن،منبع ویتامینی خوب و کلسیم غنی آن بعنوان عامل مهم سلامت و رشد استخوان و دندان خلاصه می شد. ولی اکنون مشخص شده که در شیر اجزاء با ارزشی در کنار هم وجود دارند که به کمک هم اثرات سلامت بخش متعددی را در بدن واسطه گری مینمایند. از اینجمله میتوان به بهبود و متعادل سازی فشار خون، کاهش خطر ابتلا به سرطانهای خاص، بهبود عملکرد سیستم ایمنی، جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه، افزایش جذب مواد مغذی و یا حتی اثر مصرف آن در تنظیم وزن بدن اشاره نمود. این یافته ها عمدتا حاصل بررسیها و مطالعات صورت گرفته بروی حیوانات آزمایشگاهی و کشتهای سلولی است. لذا لازم است که جهت تائید این اثرات سلامت بخش مطالعات کلینیکی وسیعتری به روی انسان صورت گیرد. بی شک با آشکار شدن هر چه بیشتر اسرار درمانی نهفته در این غذای طبیعی شگفت انگیز صنعت شیر در آینده ای نزدیک به عنوان مهمترین تولید کننده غذای فراویژه شناخته خواهد شد