سال انتشار: ۱۳۷۸

محل انتشار: دومین همایش مراکز تحقیق و توسعه صنایع و معادن

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

مسعود هنرور – واحد تحقیق و توسعه شرکت قند اصفهان
سهیل گنجه فر – واحد تحقیق و توسعه شرکت قند اصفهان
سیدرضا حسینی – واحد تحقیق و توسعه شرکت قند اصفهان

چکیده:

یکی از شاخصهای پیشرفت فن آوری در هر صنعت ، توسعه و توجه به امر اتوماسیون است. صنایع قند ایران علی رغم قدمت بیش از یکصد سال، متاسفانه نه تنها در این زمینه حرکتی جدی را شروع نکرده، بلکه بتدریج، آن حداقل موجود نیز به سمت حذف شده پیش می رود. اصلاح این روند، یکی از رسالتهای واحدهای تحقیق و توسعه است که در دستور کار واحد R&D شرکت قند اصفهان قرار گرفته و در اولویت اول به قسمت پر کنی قالبتهای کله قندی توجه شده است. زیرا مشکلاتی از جمله ضایعات بالا، سرعت عمل پایین و اتکا به تجربه فردی در این قسمت کاملاً مشهود است.
در این پروژه با اهداف جبران مشکلات فوق الذکر، سیستمی که اندازه گیری سطح شربت قند درون قالبهای قند به طور اتوماتیک انجام می شود، طراحی و در کارخانه قند اصفهان مورد بهره برداری قرار گرفت. اجزای مختلف این سیستم عبارت اند از :
۱- واحد کنترل (Control unit)؛
۲- شیرهای کنترل (Control Valves) ؛
۳- سنسورهای نوری (کمپانی Sick)؛
۴- کنترل دستی
نتایج حاصل از اجزای این پروژه در فاز اول کاهش ضایعات به میزان ۸۰ درصد و نیروی انسانی به میزان ۵۰ درصد ارزیابی شده است.