سال انتشار: ۱۳۸۶

محل انتشار: اولین همایش ملی فرآوری و بسته بندی پسته

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

اسماعیل محمودی – دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشکده بیوس
علی محمدی –
مهدی هدایتی زاده – دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشکده بیوس
علی جعفری – عضو هیات علمی دانشگاه تهران

چکیده:

ایران بزرگترین تولید کننده و صادر کننده پسته در دنیا می باشد. تولید سالانه این محصول در ایران، به طور متوسط طی پانزده سال اخیر، ۲۳۲ هزار تن می باشد که تقریبا ۵۲/۵% کل تولید دنیا را به خود اختصاص داد ه است. فراوری مناسب پسته، پس از برداشت تا عرضه آن به بازار، تاثیر زیادی در حفظ کیفیت، ارزش غذایی،خصوصیات ظاهری و در نتیجه ، میزان بازار پسندی این محصول دارد. در این راستا انجام هر گونه پژوهش تحقیقیکاربردی، جهت فراوری مناسب این محصول، بطور مستقیمو یا غیر مستقیم تاثیر بسزایی در توسعه فناوری در این بخش و به تبع آن در افزایش درامد کشاورزان پسته کار و نهایتا افزایش درامد ناخالص ملی در بخش کشاورزی خواهد داشت.
در این تحقیق، شیوه های مختلف فراوری پسته طی سال های گذشته و سال های اخیر مورد مطالعه قرار گرفته و به دنبال آن طرحی نو و مناسب از یکدستگاه چند منظوره، جهت انجام چندین مرحله از فراوری پسته ارائه شده است. مراحل قابل انجام در این طرح شامل،پوست کنی، شستشو، خشککردن و تغذیه تک دانه ای پسته برای درجه بندی ارائه شده است. از خصوصیات مهم این دستگاه می توان به ، ساده بودن مکانیزم آن، عدم استفاده از قطعات پیچیده، قابلیت بالای اتوماسیون ، استفاده راحت ، تعمیر آسان و بخصوص قیمت تمام شده پایین برای ساخت آن، اشاره کرد.