سال انتشار: ۱۳۸۶

محل انتشار: سومین کنفرانس دانشجویی مهندسی ماشینهای کشاورزی

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

مهدی عباسی – دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی
امین اله معصومی – استادیار گروه مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان
مرتضی صادقی – استادیار گروه مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده:

برداشت لوبیا به روش دستی کارگربر و پرهزینه می باشد بنابراین برای کاهش هزینه کارگری و توسعه مکانیزاسیون کشاورزی استفاده از ماشین برداشت این گیاه ضروری به نظر می رسد به این منظور یک دماغه برداشت لوبیا طراحی و ساخته شد به علت انعطاف پذیری زیاد و قیمت ارزان دماغه بلندکن فعال و از نوع زنجیر نقاله درنظر گرفته شد که با عرض ۹۲ سانتیمتر و طول ۱۶۰ سانتی متر و همچنین امکان تغییر ارتفاع ساخته شد برای بلند کردن لوبیا از سطح مزرعه از انگشتی های مکعب ساز یونجه استفاده گردید انگشتی های نصب شده برروی محور نگهدارنده داخل محصول خوابیده فرورفته و آن را برروی خود حمل می کنند در انتهای مسیر زنجیر نقاله انگشتی ها از مسیر خود منحرف شده و محصول را به طول مناسبی به سینی انتهایی تحویل میدهند برای ایجاد حالت مطلوب انگشتی ها درانتهای نقاله و خروج آنها از توده بوته در هم تنیده شده از مسیر بادامکی استفاده گردید بلبرینگ محور نگهدارنده انگشتی ها با قرار گرفتن دراین شیار بادامکی باعث می شود که انگشتی ها درانتهای مسیر مماس بر چرخ زنجیر انتهایی حرکت کرده و بطور کامل از محصول بیرون کشیده شوند بطوریکه کمترین تنش به محصول وارد می گردید بلبرینگ محور نگهدارنده انگشتی ها با قرار گرفتن دراین شیار بادامکی باعث می شد که انگشتی ها درانتهای مسیر مماس بر چرخ زنجیر انتهایی حرکت کرده و بطور کامل از محصول بیرون کشیده شوند بطوریکه کمترین تنش به محصول وارد گردید.