سال انتشار: ۱۳۸۳

محل انتشار: چهارمین همایش سراسری بهداشت حرفه ای ایران

تعداد صفحات: ۲

نویسنده(ها):

امیرحسین متین – عضو هیئت علمی دانشکده حفاظت و بهداشت کار
محمد پدرام – کارشناس ارشد بهداشت حرفه‌ای – مرکز بهداشت شهرستان لنگرود گیلان

چکیده:

قدمت صنعت چای در ایران نزدیک به ۱۰۰ سال می‌باشد. اصول چای سازی در ایران به روش ارتدوکس (چای سیاه) می‌باشد علت واردات بودن صنعت چای و ماشین‌آلات و فرایند مربوطه هنوز مشکلات عدیده‌ای در این صنعت وجود دارد که مساعدت و همکاری اندیشمندان و محققین مربوطه را می‌طلبد مسائل مهم صنعت چای از دیدگاه سازمان بین‌المللی کار شامل حوادث، گرما، صدا و گردوغبار چایی Tea dust می‌باشد. جهت حذف گردوغبار چای از محیط کار و یا از محصول تولید شده تاکنون روش‌های مختلفی به کار رفته و عملاً موفقیتی حاصل نشده است. در طرح فوق‌الذکر با استفاده از دانش فنی متخصصین بهداشت حرفه‌ای و مکانیک سیالات و بر اساس الگوبرداری از دستگاه‌های تصفیه هوا اقدام به طراحی و ساخت سیکلون با کارایی کم جهت حذف گردوغبار چای گردید که پس از تأیید و خطاهای فراوانی دستگاه مورد نظر از لحاظ عملی به مرحله بهره‌برداری رسید و در حال حاضر مشغول بکار می‌باشند و موارد تأیید اداره کل خدمات پژوهشی چای شمال نیز رسیده است.