سال انتشار: ۱۳۷۸

محل انتشار: پنجمین کنگره تغذیه ایران

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

مهین آذر – دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی

چکیده:

در حالیکه قرنهاست معلوم شده رژیم غذایی و سلامتی به شیوه ای ناگسستنی با هم در ارتباطند، تنها به تازگی است که به طور کامل از نظر علمی، درک ارتباط بین ترکیبات ویژهدر زنجیر غذایی و جلوگیری از بیماریها آغاز شده و نوآوری در محصولات غذایی جدید شکل گرفته است.
با توجه قابل ملاحظه رسانه ها، پیرامون افزودن مواد فعال ازنظر فیزیولژیکی به غذاها و نوشیدنی ها که در ژاپن را پوشش می دهد آگاهی ها در غرب بطور چشمگیری افزایش پیدا کرده است. و منجر به حضور گروهی از اقلام غذایی شده که بطور کلی غذاهای فراویژه (Functional Food) یا غذا – داروها (Nutraceuticals) نامیده می شوند که نسل سوم غذاهای سلامتی بخش (Healthy Foods) هستند.
نسل اول (۱۹۸۵-۱۹۷۵) مربوط به غذاهای مغذی (Nutritive Foods) است . فراورده هایی نظیر آب میوه، ماست و نان از گندم کامل به دلیل علاقه مردم به غذاهای سالم و سهولت دسترسی شان گسترش یافت و در نسل دوم (۱۹۹۵-۱۹۸۵) مربوط به غذاهای رژیمی (Dietary Foods) است. تولیدات صنعتی غذا که با توجه به خواسته های مردم با حذف یا کاهش شکر، چربی یانمک وارد بازار شد.