سال انتشار: ۱۳۸۳

محل انتشار: هشتمین کنگره تغذیه ایران

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

محمد کلهرپور – دانشکده علوم تغذیه و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار
مهین آذر – دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی

چکیده:

جامعه و فرهنگ ما غالبا به عنوان جامعه جوان توصیف می شود. بنابراین تمایل به تولید غذا برای سالمندان جاذبه بسیار محدودی دارد. اما با توجه به اینکه تعداد جمعیت سالمندان ۶۰ سال به بالا در جهان تا سال ۲۰۲۵ به ۱/۲ میلیارد نفر و در ایران تا سال ۱۴۲۹ شمسی به رقمی حدود ۲۳ درصد افزایش خواهد یافت. پیداست که مصرف کنندگان سالمند، پتانسیل آن را دارند که در بازار به نیروی مهمی تبدیل شوند و دیدگاه های منفی راجع به تولید محصولات برای سالمندان را تغییر دهند. در ایران برای اولین بار غذای ویژه سالمندان طراحی و تولید شده که بر حسب هم مواد مغذی و هم ویژگی حسی شرایط مناسب را دارد. در تولید این محصول از ترکیباتی چون پودر شیر خشک کم چرب، پودر جوانه گندم، شیره خرما و روغن ذرت مایع به عنوان مواد اولیه اصلی و سیتین، پودر موز طبیعی، شیرین کننده و مالتودکسترین به عنوان طعم و بافت دهنده استفاده شده است. ۱۰۰ گرم این محصول ۴۵۸ کالری و ۱۶درصد پروتئین، ۱۸% چربی و ۷۱۰ میلی گرم کلسیم داشته و قیمت یک بسته ۲۵۰ گرمی آن برای مصرف کننده حدود ۱۲۵۰۰ ریال برآورد شده است که می تواند نیازهای روزانه مواد مغزی سالمند را تامین نماید.