سال انتشار: ۱۳۸۳

محل انتشار: هشتمین کنگره تغذیه ایران

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

ربابه شیخ الاسلام – دفتر بهبود تغذیه جامعه، معاونت سلامت موزارت بهداشت، درمان و آموزش پز
حامد پور آرام –
زهرا عبدالهی –

چکیده:

با وجود شیوع گسترده کمبود برخی از ریز مغذیها نظیر آهن و روی در کشور و ارزش و اهمیت غنی سازی در کنترل و پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود آنها خوشبختانه بستر مناسب برای غنی سازی موجود بوده و ماده غذایی حاصل که در حال حاظر آرد گندم تعیین شده با یک سیستم دقیق در کشور توزیع و به آن یارانه داده می شود تا در دسترس همگان باشد. غنی سازی آرد در کشور از استان بوشهر در سال ۱۳۸۰ به طور رسمی آغاز شد. در این پروژه به کمک دستگاهی به نام میکروفیدر مخلوط ماده مغذی به نام برمیکس که حاوی سولفات آهن و اسید فولیک است به آرد اضافه می شود. در نظر است که سایر استان ها نیز به ترتیب اولویت به این برنامه ملحق شوند. روش کنترل کیفیت برنامه غنی سازی آرد در کشور نیز مورد توجه بسیاری از کارشناسان بین المللی قرار گرفته است و در دنیا بی نظیر است. همچنین به لحاظ تکنولوژی و اجزای اجرایی برنامه غذایی، مواد اصلی آن که میکروفیدر و برمیکس است در حال حاظر در داخل کشور تولید می شود. بنابراین با یادآوری ارزش افزوده بالایی که به لحاظ اقتصادی می توان برای اجرای برنامه غنی سازی متصور شد. تجارب کافی برای گسترش این برنامه در کل کشور وجود دارد.