سال انتشار: ۱۳۸۲

محل انتشار: چهارمین همایش مراکز تحقیق و توسعه صنایع و معادن

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

محمدرضا کریمی نژاد – کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی – رئیس واحد تحقیق و توسعه – شرکت تولیدی تک

چکیده:

گندم مهمترین غله در جهان می باشد. به علت راندمان تولید و قابلیت پخت و خواص منحصر به فرد تغذیه ای و صنعتی و کیفیت فوق العاده گلوتن هیچ غله ای نمی تواند با آن رقابت کند.
گندم منبع خوبی از ویتامین های تیامین، نیاسین، پیریدوکسین، توکوفرول و آهن و روی می باشد . از آنجایی که اکثر این ویتامین ها و املاح در لایه های بیرونی دانه گندم متمرکز هستند. بخش اعظم این مواد مغذی طی فرایند آسیابانی حذف خواهند شد و در نتیجه از کیفیت تغذیه ای آرد از نظر املاح و ویتامین ها در مقابل گندم کاسته خواهد شد که مقدار ضایعات ویتامین های مختلف به درجه استخراج آرد بستگی دارد.