سال انتشار: ۱۳۸۷

محل انتشار: هجدهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

علی اکبر سیف کردی – تهران م پونکحصارک دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات دانشکده فنی
مهدی ارجمند –
فاطمه قاسم خانلو –

چکیده:

با پیشرفت تمدن و گسترش روزافزون عوارض مصرف شکر افرادی که به سلامتی خود اهمیت میدهندمتقاضی انواع متفاوتی از غذاهای سالم و کم کالری با طعم مطلوب می باشند قندهای جایگزین شکر در صنایع غذایی جایگاه ویژه ای دارندو با توجه به کاربرد شک رد راکثر فراورده های غذایی هرماده ای که بتواند از مصرف این ماده کاسته ودرعین حا ل طعم و مزه محصول نهایی را تغییر ندهد حائز اهمیت است سوکرالوز شیرین کننده کم کالری است که از شکر ساخته شده است و می تواند جایگزین شکر در اکثر محصولات شود دراین پژوهش مقادیر مختلفی از سوکرالوز در پودر شیر کاکائوی فوری بکار برده شد همچنین از نئوهسپریدین بعنوان افزایش دهنده طعم و از مالتودکسترین بعنوان پرکننده استفاده گردید نتایج نشان دادکه این مواد هیچ نوع پس مزه نامطلوب نداشته و قابل رقابت با شیر کاکائوی معمولی بوده و خصوصا شیر کاکائوی رژیمی بدست آمده مطابق با استانداردهای ایران می باشد.