مقاله كاهش نيتروژن محلول غذايي با استفاده از بستر شارژ شده با آمونيوم و تاثير آن بر گوجه فرنگي گلخانه اي که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در ۱۳۸۸ در مجله علوم باغباني ايران (علوم كشاوري ايران) از صفحه ۱۹ تا ۲۷ منتشر شده است.
نام: كاهش نيتروژن محلول غذايي با استفاده از بستر شارژ شده با آمونيوم و تاثير آن بر گوجه فرنگي گلخانه اي
این مقاله دارای ۹ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله نيتروژن
مقاله زئوليت غني شده
مقاله بستر
مقاله شاخص هاي رشد
مقاله پساب

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: اسفندياري آزاده
جناب آقای / سرکار خانم: تقوي تكتم السادات
جناب آقای / سرکار خانم: بابالار مصباح
جناب آقای / سرکار خانم: دلشاد مجتبي

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
به منظور بررسي تاثير نيتروژن بر شاخص هاي رشد گياه گوجه فرنگي گلخانه اي و تاثير بستر در هدر رفت و جذب نيتروژن، دو محلول غذايي(محلول غذايي كامل و محلول غذايي با ۳۰% كاهش نيتروژن) و سه بستر كشت (زئوليت غني شده با نيتروژن و پرليت، زئوليت خام و پرليت و سرانجام پرليت) به صورت كرت خرد شده و طرح بلوك كامل تصادفي مورد بررسي قرار گرفتند. نتايج حاصل از ۶ ماه كشت نشان داد كه شاخص سطح برگ و سرعت توسعه برگ با كاهش غلظت نيتروژن كاهش پيدا كردند. بستر داراي زئوليت سبب بهبود فاكتورهاي رشد، مانند طول ساقه، تعداد برگ، سرعت طويل شدن ساقه، سرعت توسعه برگ و سرعت رشد محصول و افزايش عملكرد گرديد و استفاده از زئوليت غني شده باعث كاهش نيتروژن وارد شده به پساب كشت شد. ميزان نيتروژن ذخيره شده در برگ هاي جوان با كاهش غلظت نيتروژن كاهش يافت، ولي اين كاهش در بستر داراي زئوليت غني شده و استفاده از محلول داراي نيتروژن كاهش يافته ديده نشد. در مجموع نتايج حاكي از امكان استفاده موفقيتاميز از زئوليت براي پرورش گوجه فرنگي به همراه كاهش نيتروژن محلول غذايي و كاهش مقدار اين عنصر در پساب كشت بود.