سال انتشار: ۱۳۸۷

محل انتشار: کنفرانس ملی خرما، چالشها و پتانسیلهای تولید و صادرات خرما در ایران

تعداد صفحات: ۲۰

نویسنده(ها):

دکتر میرزا حسن حسینی –
هوشنگ زراءنژاد –

چکیده:

گسترده صنایع فرآوری خرما از طرفی، و ارزش ناچیز خرمای صادراتی ایران، وجود ارزش اقتصادی خاص در زنجیره‌های مختلف تولید، فرآوری، صنایع تبدیلی و بسته‌بندی، از طرف دیگر، لزوم بهبود شرایط بسته‌بندی و صادرات خرمای متنوع ایرانی و استفاده بهینه از تمام ظرفیتهای افزایش ارزش افزوده را در این حوزه ضروری می‌سازد. نقش برجسته فناوری‌های فرآوری و بسته‌بندی در تکمیل زنجیره ارزشی محصولات تبدیلی خرما بسیار گسترده می‌باشد و باید مورد توجه خاص پژوهشگران، تولیدکنندگان و صاحبنظران قرار گیرد. با بررسی و بکارگیری فناوری در زمینه‌های صنایع مختلف غذایی، داروئی، شیمیائی، سلولزی، چوب، صنایع دستی و… امکان تولید فرآورده‌های جدیدی که بتوانند دارای مصارف داخلی و صادراتی باشند، قابل دسترسی و توسعه است. در این مقاله تلاش شده است با معرفی مختصری از محصول خرما و پتانسیل‌های نهفته آن، زوایای قابل بررسی‌ای که تاکنون به نحو شایسته‌ای مورد توجه قرار نگرفته‌اند و ضرورت بکارگیری فناوری و دانش فرآوری و بسته‌بندی خرما در کشور که تا کنون به خوبی به سرمایه‌گذاران شناسائی و معرفی نشده است، مورد بازنگری قرار گیرد.