مقاله ليستريوز ناشي از غذا که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در بهار ۱۳۸۹ در مجله دانشگاه علوم پزشكي كرمان از صفحه ۱۸۱ تا ۱۹۰ منتشر شده است.
نام: ليستريوز ناشي از غذا
این مقاله دارای ۱۰ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله بيماري ناشي از غذا
مقاله ليستريوز
مقاله ليستريا منوسيتوژنز

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: مهدي زاده مهرانگيز
جناب آقای / سرکار خانم: رستگار حسين
جناب آقای / سرکار خانم: ثنايي آيدا
جناب آقای / سرکار خانم: فرشيم راد فاطمه

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
ليستريوز ناشي از غذا يک بيماري نادر و بسيار خطرناک است که توسط ليستريا منوسيتوژنز بوجود مي آيد. اين باکتري به وفور در طبيعت وجود داشته ولي تنها در افراد خاصي قادر به ايجاد بيماري مي باشد. بيماري ليستريوز معمولا در نتيجه مصرف مواد غذايي غيرپاستوريزه به ويژه پنيرهاي نرم و نارس و فرآورده هاي گوشتي آماده مصرف مانند هات داگ در افراد مستعد مشاهده مي شود. به طور کلي زنان باردار، نوزادان، سالمندان و افراد داراي سيستم ايمني ضعيف مستعد اين بيماري هستند. ليستريا منوسيتوژنز قادر به ايجاد سپتي سمي، مننژيت و سقط جنين در انسان مي باشد. ويژگي مهم اين باکتري زندگي درون سلولي در سلول هاي سيستم ايمني بوده که از اين طريق قادر است به راحتي در بدن ميزبان پخش شود. به منظور پيشگيري از بيماري ليستريوز لازم است افراد مستعد از مصرف لبنيات غيرپاستوريزه و مواد غذايي آماده مصرف خودداري نمايند.
انتظار مي رود پس از مطالعه اين مقاله خواننده بتواند:
– منابع و نحوه انتقال بيماري ليستريوز را شرح دهد.
– علايم بيماري با ليستريا منوسيتوژنز و شيوع آن را توصيف نمايد.
– از روش هاي پيشگيري وکنترل ليستريوز آگاه باشد.