سال انتشار: ۱۳۸۴

محل انتشار: دهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

کیوان شایسته – دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی شیمی
امیر حیدری – دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی شیمی
عیسی عبدی – دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی شیمی
فرید علیپور – دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی شیمی

چکیده:

در سال های اخیر با توسعه علم مواد غذایی و صنایع غذایی توجه زیادی به بحث بسته بندی شده است تا محصول بسته بندی شده سالم و با کیفیت به مصرف کننده عرضه شود. برای حفظ و نگهداری سبزیها و میوه ها روش بسته بندی اتسمفر اصلاح شده یا MAP از سال ۱۹۹۲ میلادی مرسوم شده است. با توجه به اینکه نکته کلیدی این روش ثابت ماندن ترکیب گاز داخل بسته بندی می باشد می بایست شرایط طوری تنظیم گردد تا این ترکیب بدون تغییر باقی بماند. لذا در این مقاله ابتدا مطابق استانداردهای موجود روش بارومتری برای تعیین میزان عبوردهی گازها از غشاهای پلیمری انتخاب و مطابق آن دستگاه مورد نظر طراحی و ساخته شد. برای پلی اتیلن با دانسیته کم با ضخامت ۳۰ میکرومتر و فشارهای مختلف ازماشهای انجام گرفت که با نتایج تجربی و نتایج حاصل از مدل ریاضی انطباق خوبی نشان می دهد. آزمایشات دیگری در خصوص تاثیر دما، جنس وضخامت غشا نیز در دست انجام می باشد که در مقاطع زمانی بعدی ارائه می گردد.