سال انتشار: ۱۳۹۳
محل انتشار: دومین همایش کشوری سلامت شیر از تولید تا مصرف و اهمیت تغذیه ای آن
تعداد صفحات: ۱
نویسنده(ها):
سمانه محمدزاده – معاونت غذا دارو – دانشگاه علوم پزشکی ایران

چکیده:
پپتیدهای زیست فعال علاوه بر نقش تغذیه ای ویژه خود به عنوان پروتئین در رژیم غذایی ، کارکردهای مختلفی در بدن ایفا می کنند مانند بهبود عملکرد سیستم گوارش ، قلب و عروق، ایمنی و سیستم عصبی و در نتیجه به حفظ سلامت مصرف کننده کمک خواهند کرد . وجود این پپتیدها ، در شیر و محصولات تخمیر شده شیر مانند ماست ، کفیر گزارش شده است. این بررسی بر روی استراتژی های گوناگونی که می تواند مقدار تولید این پپتیدهای زیست فعال را افزایش دهد ، انجام شده است سه نوع استراتژی توسعه یافته در این مطالعات بررسی می شود.اولین راه ، استفاده از سیستم های پرتئولیتیک باکتریهای اسید لاکتیک (LAB) و یا درجه آنزیمی مواد غذایی و یا ترکیبی از هر دو برای انتشار پپتیدهای زیست فعال در محصولات شیر – تخمیری می باشد .راه دوم با استفاده از مکملهای بدست آمده از محصولات حاوی پپتیدهای زیست فعال در خارج از محصول لبنی از طریق هیدرولیز خالص منابع پروتئینی همان آنزیم است .و در نهایت ، آخرین راه ، تولید پپتیدهای زیست فعال از پروتئین های شیر ، توسط میکرو ارگانیسم ها با استفاده از تکنولوژی DNA نوترکیب .