سال انتشار: ۱۳۸۳

محل انتشار: نهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران

تعداد صفحات: ۱۴

نویسنده(ها):

فهیمه سلیمی – دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی شیمی و نفت
سهیلا یغمایی – دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی شیمی و نفت

چکیده:

در حال حاضر فرایندهای متنوع و شناخته شده ای برای شیرین سازی گاز ترش، حاوی ترکیبات اسیدی H2Sو CO2 وجود دار د. تحقیقات گسترده برای پیداکردن روش های اقتصادی تر به سمت روش های بیولوژیکی سوق.یافته است. فرایندهای بیولوژیکی در دما و فشار محیط اتفاق می افتند و مصرف انرژی به حداقل می رسد هزینه های نسبتاً بالای مواد شیمیایی، کاتالیست و دفع ضایعات، که در فرایندهای معمول فیزیکی – شیمیایی مسائل مهمی به شمار می روند، در فرایندهای بیولوژیکی برطرف شده اند. رو شهای بیولوژیکی گوناگونی برای .شیری نسازی گاز ترش مطرح شده‌اند ولی تعداد کمی از این رو شها در مقیاس صنعتی به کار گرفته شده‌اند