سال انتشار: ۱۳۸۸

محل انتشار: همایش ملی مهندسی شیمی

تعداد صفحات: ۱۱

نویسنده(ها):

امیر محمدتقی زاده – گروه مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند
محمد عبادی – گروه مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند
مجید علی آبادی – گروه مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند دانشکده مهندسی شیم

چکیده:

فناوری بسته بندی فعال فرصتهای جدیدی را در زمینه نگهداری مواد غذایی برای صنایع مختلف به ارمغان آورده است از سیستم های مهم بسته بندی فعال که در حال حاضر مورد استفاده قرار می گیرند می توان به سیستمهایی نظیر جاذبهای اکسیژن، جاذب ها و منتشر کننده های دی اکسید کربن، جاذبهای رطوبت، جاذب های اتیلن و منتشر کننده های اتانول اشاره کرد. سیستم های منتشر کننده و جاذب طعم، نشانگرهای دما – زمان و فیلمهای حاوی مواد ضد میکروبی نیز از انواع دیگر این سیستم ها هستند در این مقاله ضمن شرح هریک از سیستم های فوق، مکانیزم و نحوه عملکرد هر سیستم بطور مختصر شرح داده می شود . درادامه پیشرفتهای اخیر در زمینه فناوری بسته بندی فعال مورد بحث و بررسی قرار گرفته و در پایان اثر بسته بندی فعال برروی کیفیت و ایمنی ماده غذایی مورد مطالعه قرار می گیرد.