سال انتشار: ۱۳۸۳

محل انتشار: هشتمین کنگره تغذیه ایران

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

پروین مستقیمی قمی – دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی

چکیده:

از مهمترین مسائل و مشکلات تغذیه ای بیماران بستری در بیمارستان های اطفال بکار نگرفتن روش ها و ابزارهای تغذیه برای آماده سازی رژیم مناسب برای هر بیمار با شرایط خاص بیماری می باشد. به نحوی که رژیم غذایی تنظیم شده بتواند با وضع اقتصادی خانوار قابل اجرا باشد. تشکیل پرونده تغذیه ای، غربالگری تغذیه ای، ارزیابی تغذیه ای، مراقبت تغذیه ای و آماده سازی رژیم غذایی و آموزش رژیم و پیگیری های متعدد به خصوص در بیمارستان های اطفال از ابزارهای استاندارد تغذیه ای بوده که به منظور حفظ رشد طبیعی و سلامت، عوامل و ریسک فاکتورهای دخیل در بیماری های کودکان از اهمیت خاصی برخوردار است.سوء تغذیه حاد و مزمن که در کودکان بستری شده در بیمارستانها رایج است نیاز به تشخیص به موقع و درمان و برطرف کردن کمبودهای غذایی و توصیه های نادرست و ناکافی رژیم های غذایی، فقر خانواده و در نتیجه عمل ننمودن به دستورات و رژیم های غذایی محاسبه شده، تعداد محدود پرستاران نسبت به بیمارن بستری جهت هماهنگی و ارتباط دادن بین تیم درمانی (پزشک، پرستار، کارشناسی تغذیه) جهت کاهش مشکلات تغذیه ای بیمار، عدم همکاری و نا اگاهی بیش از حد مادران به خصوص مادران جوان در مودر تغذیه کودکان مبتلا PEM و FTT و عدم رعایت بهداشت فردی که منجر به تشدید بیماری و بروز بیماریهای دیگر از جمله اسهال، تب، عفونتهای شدید و مشکل تهیه شیر خشک "فرمولا" در بیماریهای خاص متابولیکی از مشکلات اساسی بیمارستانهای اطفال می باشد.