سال انتشار: ۱۳۸۴

محل انتشار: نهمین کنگره علوم خاک ایران

تعداد صفحات: ۲

نویسنده(ها):

حامد دولتی بانه – عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی
شهین زمردی – عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی
عزیز مجیدی – عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی

چکیده:

استان آذربایجان غربی با داشتن حدود ۲۰ هزار هکتار سطح زیر کشت و با تولید بیش از ۱۵۰ هزار تن انگور در سال یکی از مراکز مهم تولید انگور درسطح کشور است. انگور در سطح کشور است. انگور جزء میوه های نافرازگرا است در نتیجه در طول نگهداری در سردخانه کیفیت اولیه میوه، بهبود نمی یابد. بنابراین لازم است که میوه های سالم تر و با کیفیت مطلوب تر جهت نگهداری در سردخانه انتخابشوند تا در مدت نگهداری، از کیفیت آنها کاسته نشود. در سالهای اخیر تحقیقات زیادی در مورد روشهای مختلف افزایش عمر انباری میوه ها انجام گرفته است و مشخص شده که حرارت پائین، رطوبت بالا، اتمسفر کنترل شده و عنصر کلسیم نقش بسیار موثر در به تاخیر انداختنپیری و حفظ کیفیت میوه ها در سردخانه دارند. مهمترین نقش کلسیم در میوه ها تحکیم استحکام دیواره سلولی است. کلسیم عامل اتصال دهنده بین دو زنجیره اسید گالاکتورونیک میباشد که به ترکیبات پکتین در تیغه میانی استحکام بخشیده و باعث افزایش سفتی دیواره سلولی و در نهایت سفتی بافت میوه می گردد. بعضی از ارقام انگور در طی انبارداری و بازاریابی بافتشان نرم شده، آب از دست داده و در نهایت به حالت چروکیده و قهوه ای در می آیند که در نتیجه از کیفیت و بازار پسندی آنها کاسته می شود. (۳و۴) هدف از اجرای این تحقیق مطالعه اثرات غلظتهای مختلف کرور کلسیم به صورت محلول پاشی قبل از برداشت روی صفات انباری دو رقم انگور قزل اوزوم و ریش بابا در منطقه ارومیه بود.