سال انتشار: ۱۳۸۷

محل انتشار: دوازدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران

تعداد صفحات: ۱۲

نویسنده(ها):

علی طاهری نجف آبادی – دانشجوی کارشناسی ارشد ،دانشکده مهندسی شیمی ، دانشگاه تهران
مهرزاد فیلی زاده – دانشجوی کارشناسی ارشد ، دانشکده مهندسی شیمی و نفت ، دانشگاه صنعتی شری
غلامرضا کریمی – استادیار بخش مهندسی شیمی ، دانشکده مهندسی ، دانشگاه شیراز

چکیده:

یکی از مهم ترین عواملی که باعث ضایعات قابل ملاحظه ی نان در کشور ایران شده و کمتر به آن توجه می شود ، ضایعات در اثر مشکلات ناشی از فرآیند پخت در نانوایی هاست . با توجه به اینکه دستگاه های پخت نان تونلی به روش حرارت دهی غیر مستقیم ، از رایج ترین نوع این دستگاه ها در ایران می باشد ، در این مقاله این دستگاه ، به وسیله ی یک مدل ریاضی شبیه سازی شد و صحت این مدل با توجه به داده های تجربی گرفته شده ، مورد ارزیابی قرار گرفت . نتایج مدل و داده های تجربی گرفته شده ، مورد ارزیابی قرار گرفت . نتایج مدل و داده های تجربی از همگرایی خیلی خوبی برخوردار بود ؛ لذا از مدل مذکور برای پیش بینی شرایط مناسب پخت نان در این نوع دستگاه استفاده شد و مشخص گردید که اگر ضخامت خمیر پهن شده بر روی نقاله متحرک ۳/۵-۲ میلیمتر باشد وسرعت نقاله متحرک بر روی ۴-۲ سانتیمتر بر ثانیه تنظیم شود ، نان خروجی دستگاه از کیفیت مطلوبی برخوردار خواهد بود .