سال انتشار: ۱۳۸۷

محل انتشار: اولین کنگره ملی فناوری تولید و فرآوری گوجه فرنگی

تعداد صفحات: ۱

نویسنده(ها):

فرشته حق بین – واحد تضمین کیفیت شرکت شاداب خراسان
بیتا حکیم عطار –

چکیده:

استاندارد EUREPGAP (Good Agricultural Practices) یا عملیات مناسب کشاورزی در سال ۱۹۹۷ به درخواست گروهی از تولیدکنندگان و توزیع کنندگان محصولات کشاورزی در اتحادیه اروپا تدوین شد و هم اکنون مورد توجه بسیاری از تولیدکنندگان در دنیا قرار گرفته است . هدف از تدوین این استاندارد توجه به سلامت اکوسیستم طبیعی , اعم از سلامت و ایمنی محصولات تولیدی , محیط زیست,انسان و حیوانات درطول زنجیره تولید موادغذایی , استفاده کارآ از منابع طبیعی و هم چنین جلب نظر مصرف کنندگان و توسعه بازارها بوده است . کلیه کشاورزانی که خواهان دریافت این گواهینامه می باشند باید نقاط کنترل و معیارهای پذیرش (CPCCs) مربوط به آن محصول را رعایت نموده و توسط یک شرکت گواهی دهنده (CB) مورد تأئید EUREPGAP ممیزی شوند .این نقاط کنترل شامل مواردی مثل میزان, نوع و شرایط استفاده از آفت کشها و کودها, شرایط استفاده ازخاک وآب , رفتارهای بهداشتی کارگران, شرایط تولید و انبارش از منظر سلامتی و بهداشت در طول زنجیره تولید و توزیع محصول است .در این مقاله گزیده ای از الزامات EUREPGAP برای میوه ها و سبزیجات و راهنمای GAP برای تولید گوجه فرنگی(T-GAP) آورده شده است .