سال انتشار: ۱۳۹۳
محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
تعداد صفحات: ۳۶
نویسنده(ها):
حسن فلاح نژاد نودهی – عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری
میثم نقوی مرمتی – عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری
سید معین نظری – دانشجوی مقطع دکتری علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد
پیمان بهشتی – دانشجوی مقطع دکتری علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده:
نان به عنوان یک ماده غذایی استراتژیک در کشور ما از جایگاه ویژه ای برخوردار است و به امنیت غذایی ما مربوط است که پایه و اساس امنیت اجتماعی و اقتصادی و سیاسی می باشد. بیشترین سرانه مصرف نان در جهان مربوط به ایران است و کشور ما بزرگترین وارد کننده گندم جهان بوده است. وظیفه خطیر خرید تضمینی گندم و واردات و کنترل واردات گندم و ذخیره سازی و حمل و نقل گندم در سطح کشور و تامین گندم مورد نیاز کارخانجات بر اساس سهمیه ای که طبق ضوابط تعیین می شود و توزیع آرد توسط عاملین فروش بین ناوایی ها که آن هم بر اساس سهمیه می باشد و نیز نظارت بر کارخانه جات آرد و نانوایی ها و آموزش و بهسازی نانوایی ها از جمله وظایف مناطق ۱۴ گانه شرکت های غله و خدمات بازرگانی می باشد که زیر مجموعه شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران وابسته به جهاد کشاورزی می باشد. این وظیفه در استان مازندران بر عهده شرکت غله و خدماتی منطقه ۲ شامل استان های مازندران، گلستان و سمنان به مرکزیت مازندران و ساری می باشد. کیفیت گندم و آرد و نان در استان مازندران نیز از رتبه های برتر کشوری است.