سال انتشار: ۱۳۸۷

محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی بحران آب

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

احمد میر باقری – دانشیار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
مجید قلهکی – استادیار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه سمنان
بیژن یگانه – کارشناس ارشد محیط زیست، دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی خواجه نص
خسرو حسینی – استادیار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه سمنان

چکیده:

در این مقاله به بررسی و مقایسه روشهای غشائی در تصفیه و شیرین‌سازی آب پرداخته می‌شود. اگرچه روش اسمز معکوس در گذشته جزء بهترین روشهای تصفیه آب به شمار می‌آمد، اما به‌دلیل صرف هزینه و انرژی نسبتاً زیاد و حذف برخی از یونهای ضروری از آب شرب در طی فرآیند، روش نانوفیلتراسیون مورد توجه قرار گرفت. از جمله مزایای روش نانوفیلتراسیون می‌توان به مواردی از قبیل صرف هزینه و انرژی کمتر، افزایش نرخ تصفیه آب، کاهش میزان گرفتگی و لایه‌گذاری و عدم حذف یونهای ضروری آب شرب اشاره نمود. در عین حال روش اسمز معکوس همچنان به عنوان بهترین روش در تهیه آب مقطر مورد نیاز صنایع خاص محسوب می‌شود.