سال انتشار: ۱۳۸۵

محل انتشار: اولین همایش ملی دانشجویی مهندسی HSE و سومین همایش ملی دانشجویی مهندسی بازرسی فنی

تعداد صفحات: ۱

نویسنده(ها):

بهمن بهزادی – سرپرست گروه فرآیند واحد کلر آلکالی مجتمع پتروشیمی بندر امام نقی نوریان
مهدی ارجمند – استاد پروازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر

چکیده:

امروزه یکی ازمعضلات و مشکلات واحدهای کلرآلکالی که با فرایند جیوه به تولید مشغولند موضوع الودگی محیط زیست و انسانها به جیوه است این مسئله به حدی جدی بوده که دردنیا موسسات مختلفی اختصاصا روی جیوه و خطرات آن درحال تحقیق و پژوهش می باشند که نمونه ای ازآنها انیستیتومیناماتا درژاپن می باشد دردرایران متاسفانه سازمان و یانهادی که روی جیوه و خطرات آن کاری انجام داده باشند وجود نداشته و اگرهم باشد بسیار جزئی کارصورت گرفته است براساس طراحی واحدکلرآلکالی مجتمع پتروشیمی بندرامام مصرف جیوه به ازای یک تن محصول ۱۰ گرم بوده درحالیکه امروزه درواحدهای کلرالکالی اروپا ازجمله سوئد مصرف جیوه به کمتر از۰٫۲ گرم به ازای تن محصول کاهش یافته است ولی واقعیت امر این استک ه مصرف جیوه درواحدهای کلرالکالی ایران دهها برابر بیشتر ازمقدار مصرف طراحی آنها می باشد که خود تاثیربسزایی برالودگی اکوسیستم آب وهوا و خاک دارد بنابراین یکی ازوظایف کمیته های HSE کنترل دقیق برروند مصرف و تعریف و اجرای پروژه های مرتبط با کاهش و یاحذف جیوه است چرا که قبل ازآنکه دراینده شاهدتراژدی میناماتای دیگری این بار درایران باشیم لازم است مسئله الودگی جیوه بطور مدنظر قرارگیرد