سال انتشار: ۱۳۸۴

محل انتشار: چهارمین همایش ملی بیوتکنولوژی ایران

تعداد صفحات: ۲

نویسنده(ها):

عزت نوری زاده – مربی گروه میکروبیولوژی دانشگاه محقق اردبیلی
سید کریم شفقی اصل – مربی گروه مهندسی شیمی دانشگاه محقق اردبیلی
طوبا میرزاپور – مربی گروه بیولوژی دانشگاه محقق اردبیلی
سعید لطیفی نوید – دانشجوی دوره دکتری ph.D رشته میکروبیولوژی

چکیده:

امروزه مشخص شده است که هلیکوباکتر پیلوری شایع ترین علت گاستریت در سراسر جهان است. با این حال، این ارگانیسم در پیشرفت زخم معده و به ویژه زخم دئودنوم نقش مهمی را ایفا می کند. این باکتری عامل یکی از رایج ترین عفونت ها در سراسر دنیا است که حداقل نیمی از جمعیت را در بسیاری از جوامع مبتلا می سازد.
در حال حاضر بنابه دلایلی مختلف نظیر غلبه بر مقاوم ت های اکتسابی باکتری ها و مصرف نابجای آنتی بیوتیک ها، تولید فرآورده های گیاهی ضد باکتریایی کاملاً ضروری بنظر می رسد. به توجه به این مهم در این پژوهش اثر ضد باکتریایی عصاره های آبی و الکلی زردچوبه و دارچین را بر روی پنج سویة هلیکو باکترپیلوری مورد بررسی قرار دادیم. نتایج حاصل نشان داد که گیاهان مورد آزمایش دارای خاص یت ضد باکتریایی می باشند که در این میان خاصیت ضد باکتریایی عصاره آبی زردچوبه بر روی هلیکوباکترپیلوری قابل توجه می باشد. بنابراین توصیه می گردد تا با استخراج مواد مؤثر این گیاهان، تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود.