سال انتشار: ۱۳۷۸

محل انتشار: دومین همایش مراکز تحقیق و توسعه صنایع و معادن

تعداد صفحات: ۱۲

نویسنده(ها):

شهره نیکخواه – عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان
هاشم پورآذرنگ – استادیار دانشکده کشاورزی مشهد، گروه علوم و صنایع غذایی

چکیده:

همزمان با افزایش جمعیت و کمبود شدید مواد غذایی، مسئله ضایعات فراورده های کشاورزی، مورد توجه قرار گرفته است. در میان محصولات کشاورزی، میوه ها یکی از اجزای ضروری تغذیه انسان است. این محصولات دارای طعمی مشخص، بافت مناسب، میزان چربی پایین، ویتامین C و بتا کاروتن بالا و مواد معدنی مختلف هستند. درایران، طبق آمار موجود میزان ضایعات میوه ها حدود ۳۵درصد برآورد می شود. کاهش ضایعات با مبارزه با آفات و بیماری ها، رعایت اصول صحیح کاشت، داشت، برداشت و حمل و نقل و فرایندهای پس از برداشت تازمان مصرف تحقق می یابد. اما برای این منظور روشهای اقتصادی و کاربردی ارجحیت دارند. در سالهای اخیر توجه بسیاری از محققان به کاربرد مواد شیمیایی بخصوص کلسیم در نگهداری و به تعویق انداختن رسیدگی، پیری و کنترل اختلالات فیزیولوژیکی در میوه ها معطوف شده است. کلسیم در میوه های دانه دار بخصوص سیب و گلابی کاربرد وسیعی پیدا کرده است و سبب افزایش عمر انباری آنها می شود. در این مقاله ، نتایج یک تحقیق درباره استفاده از کلرور کلسیم به عنوان یک ماده شیمیایی جهت حفظ کیفیت دو رقم میوه گلابی و کاهش ضایعات آن در سردخانه مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.