سال انتشار: ۱۳۷۸

محل انتشار: پنجمین کنگره تغذیه ایران

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

مهین آذر – دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذائی، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی

چکیده:

مهمترین مشکلی که جهان با آن روبرو می باشد، ازدیاد جمعیت است، باوجود آنکه میزان تولید کاهش یاته و البته میزان مرگ و میر هم کاهش یافته، افزایش سالیانه جمعیت ۶۰ یا ۸۰ میلیون نفر است. پاسخگوی نیازهای این جمعیت روز افزون تکنولوژی است. پیدایش تکنولوژی مواد غذائی در دهه های اول و دوم سال ۱۹۰۰ در تامین مواد غذایی نقش موثری داشته است.
در بخش کشاورزی و غذا، بیوتکنولوژیی از سابقه طولانی برخوردار است و به تعبیری قدمتی همپای بشر دارد. از قرنها پیش و به اشکالمختلف بشر از روشها و کاربردهای بیوتکنولوژی بهره گرفته است. در کاربردهای قدیمی و سنتیف از فرایندهای ساده و نخستین آن به ویژه برای تولید غذاهایی همچون نان، پنیر و ماست استفاده می کرد. اما شکل نوین و پیشرفته آن از دهه ۱۹۵۰ میلادی با ارائه، ساختمان پیشرفتهای DNA شناخت و وظایف این مولکول ، ظهور کرد. بدنبال آن و از دهه ۱۹۷۰ نیز، با اساسی در خصوص مهندسی ژنتیک، روشهای پالایش مواد و تثبیت آنزیمها،فاز سوم پیشرفت بیوتکنولوژی حاصل شد. به نظر می رسد در آینده این تکنولوژی تا جائی که تخیلات انسان اجازه دهد پیش خواهد رفت.