سال انتشار: ۱۳۸۳

محل انتشار: نهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

هدا جعفری‌زاده – عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی سهند تبریز
شکیبا ابراهیم زاده – عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی سهند تبریز
نویده انرجان – عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی سهند تبریز

چکیده:

استفاده از پوششهای خوراکی به عنوان یکی از روشهای بسته بندی میوه جات و محصولات کشاورزی همچنین به عنوان یکی از راههای جلوگیری و کاهش دادن شدت تنفس در میوه‌جات و در نتیجه افزایش زما ن‌ماند و نگهداری آنها، در کنار سایر روشهای دیگر می تواند مطرح باشد. تحقیقات گسترد ه ای در جهان بر روی پوشش دهی میوه جات نظیر گوجه‌فرنگی، پرتقال، سیب، انبه و گیلاس انجام پذیرفته است و نتابج آ نها و دستیابی به مواد و ترکیبات پوشش دهنده متنوعی در این رابطه بوده است. در تحقیق حاضر از پودر آب پنیر (حاوی % ١٢ پروتئی ن) بعنوان ماده پوشش دهنده اصلی به منظور پوشش دادن گوجه فرنگی مورد استفاده قرار گرفته است، که در برخی از فرمولاسیونهای پوششی از گلیسیرین، سوربیتول و کلریدکلسیم به عنوان جایگزین بخشی از پودر آب پنیر استفاده گردیده است . نتایج حاصل از تحقیق حاظر به مثبت بودن پارامترهایی نظیر افزایش زمان‌ماند و نگهداری و حفظ جلوه ظاهری گوجه فرنگی با استفاده از پوشش های خوراکی بر پایه پودر آب پنیر در مقایسه با سایر ترکیبات پوششی دیگر دارد.