سال انتشار: ۱۳۸۷

محل انتشار: دوازدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران

تعداد صفحات: ۱۲

نویسنده(ها):

سامیار ذبیحی – بخش مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه شیراز
روزبه علی نیا –
جمشید فتحی کلجاهی –
فریدون اسماعیل زاده –

چکیده:

کاه گندم یک ماده خام خوب برای تولید بیواتانول میباشد. زیرا کاه حاوی مقدار قابل ملاحظه ای سلولز میباشد. به طور کلی کاه گندم حاوی ۳۸ الی ۵۰ درصد سلولز، ۲۳ الی ۳۲ درصد همی سلولز و ۱۵ الی ۲۵ درصد لیگنین میباشد. در این تحقیق برای اینکه سلولز در دسترس آنزیم قرار گیرد، کاه گندم را با اعمال بخار آب در دماهای مختلف همراه با تخلیه ناگهانی و زمان اقامتهای( ۵،۱۰،۱۵ ) دقیقه پیش آمایش میشود. این کار باعث میشود مقدار زیادی از همی سلولز و لیگنین کاه گندم جدا شود. کاه پیش آمایش شده در دمای ۲۱۰درجه سانتیگراد و زمان اقامت ۱۰ دقیقه پس از واکنش با آنزیم بیشترین مقدار قند را حاصل م یسازد.در این شرایط از هر کیلو گرم کاه گندم ۱۷۷/۸۸ گرم گلوکز حاصل میگردد.