سال انتشار: ۱۳۸۲

محل انتشار: ششمین همایش ملی بهداشت محیط

تعداد صفحات: ۱۱

نویسنده(ها):

هاجر ضیائی – عضو هیات علمی دانشکده بهداشت ساری
ذبیح ا… یوسفی – استادیار دانشگاه علوم پزشکی مازندران
وحید مرادی – کارشناس بهداشت محیط

چکیده:

بیماری هایی انگلی کماکان از مشکلات مهم کشورهای در حال توسعه می باشند طیف گسترده ای از آلودگی های انگلی روده ای شامل انواعی می باشند که از طریق آب، خاک، و مواد غذایی آلوده به انسان منتقل می شوند. خوردن سبزیجات بصورت خام که در ایران رایج می باشد. همواره افراد را در خطر آلودگی قرار می دهد، هدف از انجام این مطالعه و بررسی، برآورد میزان الودگی سبزیجات شهر ساری، همچنین ارائه دستورالعملی «ساده»، عملی، قابل دسترس جهت پاکیزه سازی سبزیجات مصرفی قبل از مصرف می باشد تا خانواده های بتوانند در کمترین زمان ممکن و با مصرف کمترین مقدار مواد شوینده بیشترین مقدار انگل و تخم انگل را از سبزیجات بزدایند. در این مطالعه تعداد انگل و تخم انگل جداسازی شده در اثر شستشوی معمولی و شستشو با شوینده ها بررسی شدند.