سال انتشار: ۱۳۷۴

محل انتشار: دومین کنگره سرامیک ایران

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

علیرضا دایی حسنی – موسسه پرطاووس
عباس یوسفی – موسسه پرطاووس

چکیده:

ظرافت، زیبایی، شفافیت، دمای پخت پایین، ارزش افزوده زیاد و درآمد ارزی خوب بخشی از مزایای ظروف چینی استخوانی در مقایسه با سایر چینی ها بشمار می رود. علاوه بر این بیش از ۴۰% وزنی از ترکیب مواد اولیه، خاکستر استخوان می باشد که می تواند از منابع داخلی تامین گردد. ولی ظاهرا مطالعات انجام شده در این زمینه بسیار محدود بوده است و کارخانه ها علاقه زیادی به تولید این نوع محصول ندارند.
در این مقاله امکان تهیه چینی استخوان با استفاده از مواد اولیه داخلی و جایگزین نمودن مواد مختلف در ترکیبات استاندارد جهت رسیدن به فرمولهای مناسب مورد بررسی قرار گرفته است. ارتباط بین خواص فیزیکی و شیمیایی با ترکیبات مختلف طراحی شده، به کمک تکنیکهای DTA، دیلاتومتری، XRD، میکروسکوپ نوری و الکترونی روبشی (SEM) مورد بررسی قرار گرفته است.