سال انتشار: ۱۳۹۲
محل انتشار: اولین همایش ملی الکترونیکی کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
تعداد صفحات: ۷
نویسنده(ها):
الهه خاتمی – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
عباس عابدفر – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سیده نرگس مظلومی – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سیده مهشید سبحانی – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده:
در کنار روش‌های مرسوم فراوری مواد غذایی، روش‌های جدیدی معرفی شده‌اند که یکی از انواع این تکنیک‌ها پلاسمای سرد است. گاز پلاسما ترکیبی از واسطه‌های فعال شیمیای است که جهت غیرفعال‌سازی میکروارگانیسم‌ها بعد از بسته‌بندی مواد غذایی کاربرد دارد. هدف از این مقاله بررسی بکارگیری روش پلاسما در شرایط اتمسفری در صنعت غذا می‌باشد. فرایند پلاسمای سرد، زیرمجموعه‌ای از تکنیک فرایندهای اکسیداسیون پیشرفته است که روشی ایمن در فرآوری مواد غذایی است. آشناسازی با این روش به منظور ایجاد انگیزه در پژوهش و استفاده از تکنولوژی پلاسما در صنعت غذا می‌تواند گام مهمی در پیشرفت علوم و صنایع غذایی باشد.