سال انتشار: ۱۳۸۳

محل انتشار: نهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران

تعداد صفحات: ۱۱

نویسنده(ها):

عبدالرضا اروجعلیان – استادیار دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی شیمی
احمدرضا رئیسی – دانشجوی مقطع دکتری مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مه
رحمت ستوده قره‌باغ – استادیار گروه مهندسی شیمی (تهران، دانشکده فنی دانشگاه تهران)

چکیده:

تأثیر سیستم بسته‌بندی اتمسفر اصلاح شده (MAP) بر روی قهوه‌ای شدن شربت گلوکز نگهداری شده در ۲۵ و ۴۵ درجه سانتیگراد بررسی شد. اتمسفرهای مختلف نظیر هوا، O2%10/N2%90 ، N2%100 ، CO2%75/N2%25 ، CO2%25/N2%75 و خلاء بررسی شدند. شربت گلوکز با Ph برابر ۵ نگهداری در ۴۵ درجه سانتیگراد و تحت خلاء بعد از ۲۶ هفته کاملا قهوه‌ای رنگ شد در حالیکه شربت با pH برابر ۶ در همین درجه حرارت و تحت اتمسفر هوا بعد از مدت ۱۵ هفته قهوه‌ای رنگ شد. تشکیل رنگ در شربت نگهداری شده در ۲۵ درجه سانتیگراد در طی مدت آزمایش قابل ملاحظه نبود به طوری که در پایان مدت آزمایش رنگ شربت زرد خیلی روشن بود. افزودن CO2 به اتمسفر اطراف شربت تأثیر چشمگیری بر روی قهوه‌ای شدن شربت گلوکز نداشت.