سال انتشار: ۱۳۸۳

محل انتشار: نهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

سارا فروتن – دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف
رضا روستاآزاد – دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف

چکیده:

کارآیی روش اینتراستریفیکاسیون با استفاده از کاتالیزورهای بیوشیمیایی و شیمیایی در کاهش نقطه ذوب روغن خوراکی مورد مطالعه قرار گرفت. در این رابطه مخلوطی از روغن مایع آفتابگردان و روغن سویای کاملا هیدروژنه با نسبت ۲۵:۷۵ و نقطه ذوب ۵۸ درجه سانتیگراد بعنوان مبنا انتخاب گردید. در اینتراستریفیکاسیون با استفاده از آنزیم لیپاز نقطه ذوب تا حد ۲۴ درجه سانتیگراد و با استفاده از متیلات سدیم تا حد ۳۲ درجه سانتیگراد کاهش یافت. در هر دو روش روغن به دست آمده حتی در حالت جامد دارای ظاهری مطلوب و یکنواخت بود.