سال انتشار: ۱۳۸۳

محل انتشار: هفتمین همایش ملی لاستیک

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

سید مجتبی موسوی – لیسانس مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر – رئیس دفتر فنی شرکت لا

چکیده:

توجه به ضرورت حفظ منابع و صرفه جویی در مصرف انرژی در صنایع ا مروز جهان نیاز روزافزونی را به ارائه روشهای مختلف برای حفظ انرژی ایجاد کرده است که جلوگیری از ضایعات محصول نیز به عنوان گرایشی در این روند از توجه خاصی برخوردار می باشد .در صنایع تایرسازی برای تکمیل فرآیند پخت ازسیالات مختلفی از جمله آب گرم ، بخار ، هوای فشرده ، آبسرد و غیره استفاده می شود و نوسان در فشار و دمای هر کدام از این سیالات باعث ایجاد آسیبهایی در تایر پخته شده می شود .در مرحله پس از پخت ، تایر توسط آبسرد بلادر که در پرس جریان پیدا می کند خنک شده و فرآیند پخت کامل می شود . یکی از معضلات رایج در بخش پخت تایر بالا رفتن دمای آبسرد بلادر می باشد که باعث آسیبهای جدی در تایر پخته شده می گردد .در این پژوهش سعی شده است تا با ارائه یک روش دقیق فنی ، سیستمی جایگزین گردد تا از بالا رفتن زیاد دمای آبسرد بلادر جلوگیری شود و با استفاده بیشتر از گرمای آب گرم جاری در پرسها علاوه بر صرفه جوئی در انرژی از آسیب تایرها نیز جلوگیری به عمل آید .پس از اجرای موفقیت آمیز این پروژه ، شرکت از سرمایه گذاری کلان برای تعویض خطوط لوله ، پمپها و مبدلهای حرارتی، بی نیاز گشته و مقادیر زیادی صرفه جویی ریالی و انرژی به همراه داشته است .