سال انتشار: ۱۳۸۳

محل انتشار: هشتمین کنگره تغذیه ایران

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

محمداسماعیل اکبری – معاون وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی

چکیده:

توجه به غذا و تغذیه با تولد انسان شروع شده است و همیشه عقل و اندیشه به اهمیت آن تذکر داده اند. در قرآن کریم می خوانیم فلینظر الانسان الی الطعامه در مبانی علمی نیز بروز بیماری و ناسلامتی و تامین سلامتی و ماندگاری آنرا همیشه وابسته به تغذیه دانسته اند.
امروز در مملکت ما با همه دلایل فوق نیازمند برنامه ریزی برای سلامت تغذیه جامعه هستیم بیماری های قلب و عروق به مرگ ۳۶۴ نفر روزانه اولین علت مرگ را در کشورمان تشکیل می دهند که علت الاسباب آن را می توان تغذیه نامناسب، کمبود فعالیت فیزیکی و استرس های روانی تعریف کرد اما در این میان تغذیه جایگاه بارزتری دارد. سومین علت مرگ سرطان ها و چهارمین علت هم عوارض حول تولد است که در هر دو مورد نیز تغذیه از ارزش و اهمیت بالایی برخوردار است. از طرف دیگر تغییر فرهنگ مصرف و تغییر روش زندگی که در دنیای امروز پیش آمده و جامعه را از غذاهای سنتی به غذاهای از پیش آماده شده و سریع سوق داده است و عوامل تجاری مرتبت بر آن دلایل دیگری هستند که ضرورت سپاسگذاری عالمانه را برای تعذیه جامعه تقویت می کند.