مقاله بررسي ميزان کارايي و بهره وري انرژي در توليد گوجه فرنگي (مطالعه موردي: شهرستان مرند) که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در پاييز ۱۳۸۹ در اقتصاد و توسعه كشاورزي (علوم و صنايع كشاورزي) از صفحه ۳۶۳ تا ۳۷۰ منتشر شده است.
نام: بررسي ميزان کارايي و بهره وري انرژي در توليد گوجه فرنگي (مطالعه موردي: شهرستان مرند)
این مقاله دارای ۸ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله بهره وري انرژي
مقاله کارايي (نسبت) انرژي
مقاله گوجه فرنگي

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: راعي جديدي مهري
جناب آقای / سرکار خانم: همايوني ‌فر مسعود
جناب آقای / سرکار خانم: صبوحي صابوني محمود
جناب آقای / سرکار خانم: خردمند وحيد

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
هدف اين مطالعه تعيين ميزان انرژي ورودي و خروجي در توليد گوجه فرنگي درسطوح مختلف کشت گوجه فرنگي مي باشد. داده هاي مورد نياز از طريق مراجعه حضوري و تکميل ۱۴۰ پرسش نامه از گوجه فرنگي کاران روستاهاي مختلف شهرستان مرند به دست آمد. نتايج نشان داد که ميزان انرژي مورد نياز براي توليد گوجه فرنگي در منطقه، ۲٫۶۵ گيگاژول در هکتار است که از اين ميزان حدود ۵۱ درصد سهم کودهاي شيميايي و ۲۱ درصد سهم آب مورد نياز براي آبياري مي باشد. کارايي (نسبت) انرژي و بهره وري انرژي به ترتيب برابر با ۶٫۰ و ۷۴٫۰ کيلوگرم بر مگاژول به دست آمد. سهم انرژي تجديد پذير از کل انرژي ورودي ۹.۳۰ درصد بود در حاليکه سهم انرژي تجديدناپذير ۱٫۶۹ درصد بود. همچنين نتايج نشان داد که مزارع متوسط در نسبت انرژي و بهره وري انرژي موفق تر بودند. با توجه به يافته ها پيشنهاد مي شود که مديريت بهتر مصرف انرژي مانند استفاده از کودهاي دامي بجاي کودهاي شيميايي، استفاده صحيح از ماشين آلات و اصلاح سيستم کشت مي تواند کارايي انرژي را در منطقه بهبود ببخشد.