مقاله بهينه سازي شرايط جهت توليد اسيدسيتريک از ضايعات خرما با استفاده از روش فاز مايع که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در زمستان ۱۳۸۷ در دانش ميكروب شناسي از صفحه ۱ تا ۱۱ منتشر شده است.
نام: بهينه سازي شرايط جهت توليد اسيدسيتريک از ضايعات خرما با استفاده از روش فاز مايع
این مقاله دارای ۱۱ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله اسيد سيتريک
مقاله تخمير غوطه وري
مقاله تخمير فاز مايع
مقاله ضايعات خرما

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: راشدي حميد
جناب آقای / سرکار خانم: مظاهري اسدي مهناز

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
از جمله محصولات غذايي، اسيدهاي آلي است که به عنوان مواد افزودني در صنايع غذايي و همچنين به عنوان مواد شيميايي اوليه در بسياري از صنايع کاربرد دارد. فرآيندهاي تخميري، نقش زيادي در توليد اکثر اسيدهاي آلي دارند، به طوري که تمامي اسيدهاي چرخه تري کربوکسيليک اسيد را مي توان توسط ميکروبها و با راندمان بالا توليد کرد. علاوه بر اين اسيدهايي که به طور غيرمستقيم از چرخه کربس مشتق مي شوند (مثل اسيد ايتاکونيک) نيز مي توانند توسط ميکروارگانيسم ها توليد شوند. در اين تحقيق سعي شده است که فرآيند تخميري توليد اسيدسيتريک بر روي ضايعات خرما در دو بخش مورد بررسي قرار گيرد. بخش اول شامل شيره خرما است که با توجه به ترکيبات آن از نظر مواد قندي، مواد ازته و ساير مواد، محيط مناسبي براي تخمير سيتريکي به نظر مي رسد و بخش دوم شامل تفاله حاصل از شيره خرما است که پس از صاف کردن شيره بدست مي آيد و معمولا يا از آن استفاده اي نمي شود و يا به صورت محدود پس از خشک کردن به عنوان خوراک دام استفاده مي گردد. تفاله مذکور با توجه قند نسبتا بالاي آن (حدود ۳۵ درصد) به صورت تخمير بستر جامد به منظور توليد اسيد سيتريک مورد مطالعه قرار گرفت. نتايج حاصل از اين تحقيق نشان داد که شيره خرما از نظر عوامل تغذيه اي موثر در فرآيند تخمير، داراي پتانسيل خوبي براي توليد اسيد سيتريک مي باشد و علي رغم گران تر بودن قيمت آن نسبت به ملاس، داراي امتيازاتي مثل کمتر بودن ترکيبات و يونهاي فلزي مزاحم و همچنين کمتر بودن احتمال آلودگي محيط در حين تخمير (بواسطه امکان استفاده از pH هاي پايين تر) مي باشد که اين محاسن در مجموع باعث مي شود که شيره خرما، يک محيط جالبي براي تخمير اسيد سيتريک به نظر برسد.