مقاله غني سازي مواد غذايي با کلسيم که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در تابستان ۱۳۸۹ در مجله علمي سازمان نظام پزشکي جمهوري اسلامي ايران از صفحه ۱۹۰ تا ۲۰۴ منتشر شده است.
نام: غني سازي مواد غذايي با کلسيم
این مقاله دارای ۱۵ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله کلسيم
مقاله غني سازي
مقاله پوکي استخوان

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: بيگلرزاده مريم
جناب آقای / سرکار خانم: آقايي ميبدي حميدرضا
جناب آقای / سرکار خانم: اردشيرلاريجاني محمدباقر

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
کلسيم عنصري ضروري براي حيات سلول هاي بدن مي باشد و در انقباض ماهيچه ها، ترشح نوروترنسميترها و انعقاد خون نقش اساسي دارد. مشخص شده که کمبود کلسيم دريافتي روزانه مي تواند موجب افزايش پوکي استخوان، پر فشاري خون، سرطان روده بزرگ، دپرسيون پس از زايمان و سندرم قبل از قاعدگي شود. لبنيات مهم ترين منبع کلسيم بدن مي باشند. نياز به کلسيم در سنين رشد و بلوغ و بعد يائسگي افزايش مي يابد؛ در سنين رشد براي رسيدن به حداکثر توده استخواني در سنين کهنسالي براي جلوگيري از بروز پوکي استخوان و شکستگي هاي ناشي از آن. در جوامع امروزي رفته رفته گرايش افراد به سمت نوشيدني هاي صناعي بيشتر مي شود و اين نوشيدني ها جايگزين شير و دوغ (منابع خوب کلسيم) مي گردند. با توجه به حجم مصرفي بالاي اين نوشيدني ها به نظر مي رسد که با گنجاندن مقاديري از محصولات غني شده با کلسيم در رژيم غذايي روزانه بتوان کلسيم مورد نياز روزانه افراد را تامين نمود. هدف از اين مقاله مروري، تاکيد بر اهميت کلسيم و غني سازي مواد غذايي با آن و بررسي روش هاي اين غني سازي است.