سال انتشار: ۱۳۹۴
محل انتشار: اولین همایش ملی تخصصی علوم کشاورزی و محیط زیست ایران
تعداد صفحات: ۵
نویسنده(ها):
بهنام برومند – کارشناس ارشد، گروه فراوری محصولات شیلاتی، دانشگاه آزاد اسلامی،واحد آبادان.
سحر جلیلی – استادیار گروه تخصصی فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه آزاد اسلامی،واحد آبادان

چکیده:
به طور معمول این افزودنی ها برای افزایش کیفیت و بخصوص ماندگاری محصولات اضافه می شود؛ اما نکته مهم این است که مقدار ترکیبات و مواد افزودنی که مصرف می شود در کیفیت محصول اهمیت فوق العاده ای دارد و به همین دلیل است که گاه 2محصول که بظاهر از ترکیبات مشابه تهیه شده اند، کیفیت بسیار متفاوتی دارند.در گذشته بیشتر غذاها به طور مستقیم از منابع طبیعی تولید و مصرف می شد و اغلب بدون هزینه های جانبی به دست مصرف کننده می رسید، اما امروزه برای تهیه محصولات غذایی در کارخانه های صنایع غذایی ازافزودنی های شیمیایی و مواد نگهدارنده ضدمیکروبی استفاده می شود.اگر چه مصرف کنندگان خواهان کاهش افزودنی های مواد غذایی هستند، اما متخصصان با توجه به امکان زنده ماندن و تکثیر میکروب های بیماری زا در مواد غذایی معتقدند این ترکیبات نگهدارنده ضد میکروبی همراه باعملیات اجرایی مناسب نقش مفیدی در تامین ایمنی مواد غذایی دارند.از خواص ترکیبات نگهدارنده ضد میکروبی علاوه بر تامین ایمنی می توان بر طولانی تر شدن عمر نگهداری موادغذایی و کاهش ضایعات اشاره کرد.