سال انتشار: ۱۳۹۱
محل انتشار: اولین کنفرانس ملی راهکارهای دستیابی به توسعه پایدار
تعداد صفحات: ۶
نویسنده(ها):
فاطمه شاکری – دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی
سمیه شاکری – کارشناس مهندسی علوم و صنایع غذایی
شعله امیری گور – دانشجوی کارشناسی ارشد
الهه امیری گور – دکتری دامپزشکی

چکیده:
نگهداری موادغذایی یکی ازقدیمی ترین تکنولوژیهای مورد استفاده انسان بودها ست خشکانیدن نمک سودکردن و انجمادقدمتی هزارساله دارند اما این روشهای قدیمی همواره درحال تغییر دراین تحقیق راههای اقفزایش ماندگاری گوشت به عنوان یک جزغذایی مهم مورد بررسی خاص قرارگرفته اهست روشهای عمده جهتحفظ کیفیت و سلامت گوشت شامل استفاده ازاسید لاکتیک استفاده ازگیاهان دارویی مانند سماق رزماری استفاده ازبسته بندی map استفاده ازتشعشع و استفاده ازفناوری نانوجهت بسته بندی گوشت می باشند هدف ازاین مطالعه افزایش عمر ماندگاری گوشت با تاکید برکاهش استفاده ازموادمصنوعی و نگهدارنده میباشد که با بررسی چندین مقاله و استفاده ازمنابع معتبر سعی درانتخاب برخی روشهای موثروکارامد شده است کاربرد کمتر موادشیمیایی که روز به روز با محبوبیت کمتری ازنگاه مصرف کننده روبروست و باعث به خطرانداختن سلامت عمومی جامعه میگردد ازمهمترین دلایل ارایه این مقاله است گیاه سماق دارای مقادیرزیادی Tannis بودکه که یک انتی اکسیدانت و انتی میکروطبیعی بسیارقوی است عصاره این گیاه میتواند ماندگاری انواع فراورده های گوشت و ماکیان را فزایش و میزان باکتریو ارگانیسم های مضر را تاحدقابل توجهی کاهش دهد عصاره رزماری به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی قوی که دارد درصنایع غذایی بسیارکاربرد دارد.