سال انتشار: ۱۳۹۲
محل انتشار: اولین همایش ملی کاربرد سیستم های هوشمند (محاسبات نرم) در علوم و صنایع
تعداد صفحات: ۱۲
نویسنده(ها):
حسین قهرمانی – عضو هیئت علمی تمام وقت استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان، گروه
احسان خوش بیان – دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان، گروه مهندسی شی
مجید علی آبادی – عضو هیئت علمی استادیار دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند، گروه مهندسی شیمی
سهیلا یغمایی – عضو هیئت علمی، استاد دانشگاه صنعتی شریف، گروه مهندسی شیمی

چکیده:
هضم بی هوازی یک فرایند بیولوژیکی است که در آن بیوگاز تولید می شود، با توجه به پیشرفت این فرایند در سال های اخیر بهینه سازی آن از اهمیت بالایی برخوردار است. بهینه سازی این فرآیند در مقالات مختلف با روش های گوناگون انجام گرفته است، در این مقاله به کمک روش مدل سازی خطی با محاسبه اجزای هر پسماند برای تنظیم آمیختن و وارد کردن محدودیت های پیشنهادی و محاسبه مقدار محدودیت های تئوری با توجه به مشخصات سوبسترا، متغیرهای تاثیر گذار بر هضم بی هوازی شده است. برنامه نویسی خطی یک روش با کاربرد آسان و دقت مناسب برای محاسبه متان از پسماند های ترکیبی مختلف است. نوع ماده تجزیه کننده بر روی تولید متان تاثیر گذار است برای رسیدن به حداکثر سوبسترا، ترکیب درصد پیشنهادی پسماند ماهی و فضولات مرغداری اضافه شده به کود گاوی باید حدود 5 تا 10 % باشد. بیشترین تجزیه سوبسترا 321 لیتر متان برکیلوگرم COD می باشد که از ترکیب 75% کود گاوداری و 10 % پسماند ماهی و 15% پسماند فضولات مرغداری بدست می آید.