سال انتشار: ۱۳۹۲
محل انتشار: اولین همایش ملی کاربرد سیستم های هوشمند (محاسبات نرم) در علوم و صنایع
تعداد صفحات: ۹
نویسنده(ها):
مریم توکلی – دانشجوی مقطع دکترای صنایع غذایی دانشگاه فردوسی و عضو باشگاه پژوهشگران

چکیده:
از میان همه شاخه های هوض مصنوعی، شاید کاربردی ترین آن ها کامپیوتری و مکانیزه کردن سیستم های بینایی باشد. دامنه کاربرد این شاخه از فناوری د رحال رشد، بسیار وسیع است و از کاربردهای عادی و معمولی مثل کنترل کیفیت خط تولید و نظارت ویدئویی گرفته تا تکنولوژی های جدید مثل اتومبیل های بدون راننده را در برگرفته است. به طور کلی دامنه کاربردهای این تکنولوژی بر اساس تکنیک های مورد استفاده در آنها تغییر می کند. امروزه کیفیت و ایمنی مهمترین فاکتورها در صنعت غذا در سراسر دنیا هستند. توقع روزافزون مصرف کنندگان به دستیابی به مواد غذایی با کیفیت بالا و دارای استانداردهای ایمنی، نیاز به تکنیک های بازرسی سریع، اقتصادی جایگزین روش های سنتی کنترل کیفیت را بیش از پیش آشکار می نماید. پردازش تصویر یکی از این روش هاست که به واسطه سرعت و دقت رضایت بخش آن و ایجاد داده های توصیفی دقیق در کشاورزی و صنایع غذایی به ویژه بازرسی و درجه بندی میوه جات و سبزیجات ، آنالیز خصوصیات غلات، ارزیابی غذاها مانند گوشت، پنیر و پیتزا و … کاربرد دارد. این مقاله، مفاهیم اساسی و عناصر مهم یک سیستم رایانه بینایی بر اساس پردازش تصویر را معرفی می کند و به کاربردهای تکنیک آنالیز تصویر در صنایع غذایی می پردازد.